Elgitarrer

Nästa produktsegment som vi ska ta en närmare titt på är elgitarrer. Även här erbjuder vi på Trumbutiken online en hel drös olika varianter i varierande prisklasser, och vår målsättning är att du alltid ska hitta de mest klassiska och välkända modellerna i vårt sortiment. För när det handlar om just elgitarrer så är det faktiskt så – till skillnad från många andra typer av instrument – att det framförallt finns ett litet antal mycket välkända tillverkare och modeller som dominerar marknaden.

Fender Stratocaster

Fender Stratocaster, eller stratan som den ofta kallas – är förmodligen världens mest sålda gitarrmodell. Det finns ändlösa imitationer och varianter, men Fenders original är ändå den modell som vi alltid hittar tillbaka till. Den här gitarren finns på så många klassiska inspelningar att det är omöjligt att hålla räkningen. Du vet väl att den legendariska gitarristen Mark Knopfler i bandet Dire Straits skapade hela sitt sound på en strata? När han tillfrågades vad hemligheten var bakom soundet, så sa han rätt och slätt “fingers on a strat”. Testa själv – det låter verkligen som Mark Knopfler!

Fender Telecaster

Fenders andra klassiska modell är förstås telecastern, eller telen som den brukar kallas. Den här gitarren har ett lite stickigare och glansigare sound än stratan, och används bland annat av gitarrlegender som Johnny Marr från The Smiths.

Gibson Les Paul

När det kommer till rock så är det få gitarrer som slår en Gibson. Les Paulen med sin rundade kropp är den mest klassiska rockgitarren som finns, och även Gibsons allra mest sålda modell.

Gibson SG

Det är inte helt lätt att höra skillnad på en Les Paul och en SG, men det är däremot enklare att se skillnad på dem. SGn med sina vassa vingar sticker ut på vilken scen som helst, och det är helt klart en av de häftigaste gitarrer man kan ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *